Ingeniør: Antropologi forbedrer mine brugerundersøgelser

Henning Uzoma Igwebuike, 47 år, uddannet ingeniør. Har i 13 år arbejdet med brugerundersøgelser og produktudvikling af plastre og bandager hos virksomheden Coloplast.

Masteren er relevant for medarbejdere, der arbejder med marketing og produktudvikling. Jeg ville anbefale den til kollegaer, der gerne vil have styrket deres teoretiske fundament i forhold til at forstå brugerne.

Henning Uzoma Igwebuike

Henning på feltarbejde på en hospitalsafdeling.

Der er ikke andre masteruddannelser i Danmark, der kan give lige det, som sundhedsantropologien kan. Uddannelsen giver et bredere perspektiv, og de spørgsmål, jeg stiller i brugerundersøgelser, får et formål der går dybere end at få nogle kryds i et spørgeskema. Hvis vi eksempelvis gerne vil vide mere om inficerede sår, så skal vi også afdække, hvordan de mennesker, der har sårene oplever og forstår begrebet ”infektion”. At fokusere på resten af personen giver også en bedre forståelse af, hvad man kan gøre ved inficerede sår, synes jeg.

Sygeplejersker er håndværksmestre

Antropologien giver en større forståelse af, hvilket verdensbillede der er hos de enkelte mennesker. At man skal blive ved med at kigge, til man forstår, hvorfor mennesker gør, som de gør.

Lige nu er jeg ved at skrive et speciale, der handler om, hvordan omsorgen for sår organiseres på et sårambulatorium. Jeg ser sygeplejerskerne som håndværksmestre og undersøger i mit feltarbejde på hospitalet, hvordan man arbejder med omsorg og sår i praksis på et hospital.